HATAY / ANTAKYA - Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi

Tarihçemiz

Okulumuz  Hataylı Hayırsever İş Adamı Bedii SABUNCU  tarafından yaptırılmıştır. Ana bina, müzik Bölümü  binası, pansiyon  ve kapalı spor salonu olmak üzere dört ayrı bölümden oluşmaktadır.
Proje 22 derslikli Fen Lisesi olarak tasarlanmıştır. Okul 22.07.2000 tarihinde Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine dönüştürülmüştür. Okulun müzik bölümünün yalıtımlı etüt odası ihtiyacını karşılamak amacıyla 06.11.2000 tarihinde 23 yalıtımlı etüt odası ve bir orkestra odasından oluşan bir ek bina yaptırılmıştır.Ayrıca Görsel Sanatlar alanında çeşitli atelyelerde öğrenciler uygulamalı olarak derslerini işlemektedirler. Dışarıdan gelen öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kız-erkek olmak üzere 72 kişilik bir pansiyon 2002 yılında yaptırılmış ve Halen hizmet vermeye devam etmektedir. Okulumuz merkezi ısınma sistemi Doğalgaz  ile ısınmaktadır.

Yayın: 09.05.2013 - Güncelleme: 21.02.2024 16:35 - Görüntülenme: 2077