HATAY / ANTAKYA - Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi

Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi

Akasya Mah. Bedii Sabuncu Sok. No23/1 Antakya / HATAY
Vizyon
Türk Milli Eğitiminde ilköğretim ile yüksek öğretim arasında etkin bir sanatsal köprü oluşturmaktır. Bilimin sanatla buluştuğu yer olan okulumuzu daha nitelikli hale getirmek, öğrencilerimizin sanata duyarlılıklarını arttırmak, sanatı bir yaşam felsefesi haline getirmelerini sağlamak, sanatı hayatın her alanına yaymalarını ve mutlu bireyler olarak toplumda bir yer edinmeleri öncelikli amacımızdır. Bilimsel, sanatsal ve teknolojik ve felsefi esaslara dayanan yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, sanatı yaşayan ve yapan, sanat eserlerini tanıyan ve yorumlayan, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına etkin olarak hazırlanan, etkili ve yüksek nitelikli çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Biz; Bilen ve bildiğini başkalarına aktarabilen, bunu kendine amaç edinmiş, bilgiyi erdem kabul eden ve her türlü dogmatik düşünceye karşı bilimsel değerleri koruyan, kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmeği ilke edinmiş bir gelecek için varız.
2013-2014 90 2014-2015 95
Otobüs